2012-11-30 18:19:01• hírek • Szatmar.ro

Gyenes nem indulhat a Dakaron!

Nem indulhat a januári Dakaron Gyenes Emánuel! Ezt a rossz hírt kaptuk pénteken magától az érintettől, aki tavaly a szenzációs 17. helyen zárta a világ legnehezebbnek tartott raliversenyét.

„Nagyon sajnálom, de nem sikerült az anyagi hátteret biztosítani. A megye, a város és a szatmári szponzorok most is biztosították a saját részüket, amiért köszönet jár, de sajnos a brassói klubomnál gondok adódtak ebben a tekintetben. Most marad a következő Dakar, amelyre azonban már márciusban el kell kezdenem keresni a támogatókat, hogy ne maradjon bizonytalanság a végére", magyarázta Mani, aki igazi sportemberhez méltóan máris a következő feladatokra próbál koncentrálni.

A következő Dakar január 5-én startol a perui fővárosból, Limából. A mezőny Argentínán keresztül jut el Chilébe, a cél pedig Santiago de Chile. A mezőnynek január 20-án kell ide megérkeznie. Nem csak Gyenes nem tudott elindulni, hanem a pályafutásával szorosan kapcsolódó Marcel Butuza sem: a Vectra Racing Team csapatfőnöke ugyanis nemrég csuklóműtéten esett át.

A jelenlegi állás szerint a januári Dakarnak 161 autó, 196 motor, 75 kamion és 40 quad vág neki. Az előttük álló táv „potom" 8424 kilométer.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: